Tervetuloa Marttisten sukuseuran kotisivuille!


Sukuseuran perustaminen

Marttisten Sukuseura Ry on perustettu 5.7.1988 Rautalammilla ja sen tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä sekä edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa.

Sukuseuran perustamisasiakirjan ovat allekirjoittaneet mm. seuran ensimmäisen hallituksen jäsenet Jaakko Marttinen Kuopiosta, Erkki Marttinen Vilppulasta ja Arto Marttinen Rautalammilta.

Jo ennen sukuseuran perustamista oli Marttisen suvun jäsenet kokoontuneet yhteisiin sukutilaisuuksiin useamman kerran.

Sukuseura vaalii sukulaisuussuhdetta muinoisen Martti Marttisen kautta Pensylvanian valtion ylituomari John Mortoniin, jolla oli merkittävä rooli USA:n itsenäistymisessä.

Ensimmäinen sukutapaaminen järjestettiin kesällä 1976 Rautalammilla. Tilaisuus ajoittui USA:n itsenäistymisen 200-vuotisjuhlapäivään ja yhteisellä kokoontumisella haluttiin osoittaa kunnioitusta Pensylvanian valtion ylituomari John Mortonille, jolla oli merkittävä rooli USA:n itsenäistymisessä.

Jo ensimmäisen tapaamisen aikana sovittiin suvun yhteisen toiminnan aloittamisesta ja reilun kymmenen vuoden kuluttua oltiin valmiita perustamaan Marttisten Sukuseura.

Sukuseuran toiminta

Kirkonkirjoihin perustuva sukututkimus Marttisten sukuseurassa tehtiin seuran perustamisesta kahden seuraavan vuosikymmenen aikana ja se kulminoitui sukukirjojen julkaisuun (Marttinen I 2004) ja Marttinen II (2007).

Näiden perusteosten jälkeen on melko pian suuntauduttu nykyisen DNA sukutkimuksen maailmaan ja ensimmäinen laajempi DNA tesitn ryhmä tehtiin 2009 josta eteenpäin DNA projektiin on liittynyt yksittäisiä lisää tuloksia henkilöiden oman kiinnostuksen mukaan.


Marttisen sukua myös Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/Marttinen/?ref=boo...

sukuseuran_perustus.jpg