<span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span>

Sukuseuran hallitus toimintakaudella 2018-2019Nimi
Osoite
Puhelin
Sähköposti
Puheenjohtaja
Jouko Marttinen
Autiosuontie 22
41160 Tikkakoski
040-5946374 jouko.marttinen(at)luukku.com
Varapuheenjohtaja
Pentti Marttinen
Tauluntie 700,
41410 Kankainen
0400-413480
marttisenpentti(at)gmail.com
Sihteerimarttistensukuseura(at)gmail.com
040-5946374
Rahastonhoitaja
Sirpa Marttinen
Hirvensalmi

marttistensukuseura(at)gmail.com
Jäsen
Mika Marttinen
Hirvensalmi

Jäsen (sukututkimus)
Kalevi Kataja
Seinäjoki


Jäsen
Pentti Marttiin
Helsinki


Varajäsen
Liisa Tapola
Kouvola


Varajäsen
Sami Marttinen
Heinola


Tuotemyynti
Helga Ylönen
Toimenkatu 4
77600 Suonenjoki
040-5899907 ylonenhelga(at)gmail.com


Jouko Kalervo Marttinen, hallituksen puheenjohtaja

Olen syntynyt Kangasnimellä ja siis sukujuuriltani Kangasniemen Marttisia. Isoisäni isä oli Tobias Marttinen Kangasniemen Kutemajärveltä. Juuriltani olen maalaistalon poika, joka rakennemuutoksen seurauksena on kulkeutunut alkuperäisen leivän lähteiltä nykyteknologian pariin.

Olen koulutukseltani tietoliikenneinsinööri ja työskentelen erikoisupseerina puolustusvoimien logistiikkalaitoksella ilmavoimien järjestelmien parissa. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi poikaa ja asumme Jyväskylän lähistöllä Tikkakoskella. Pojat ovat jo kovaa vauhtia itsenäistymässä vaikkakin opiskelevat molemmat edelleen Jyväskylässä. Harrastuksista voisi mainita nykyisin pääasiassa mökkeily Kangasniemellä, jossa viime vuosisadan alun aikaisessa "mummonmökissä" ja sen maatilan pihapiirissä riittää maanläheistä käsillä tekemistä jatkuvasti. Viimeisimpänä nyt 2000-luvulla virisi pienoinen kiinnostus tähän sukuseuratoimintaan.

Olen myös aina ollut intohimoinen lukija, lähinnä kevyempää romaanikirjallisuutta ja sotahistoriaa.


Pentti Jaakko Juhani Marttinen, varapuheenjohtaja

Olen syntynyt Toivakan Marttilassa ja siis aito "kotivalmiste". Vanhempieni lisäksi minulla on kolme siskoa. Esivanhemmat ovat Kangasniemen Salmenkylän Marttisia. Isoisäni Aati Marttinen perheineen muutti Toivakkaan 30-luvulla.

Olen avioliitossa Kangasniemellä syntyneen Sallin (os. Hokkanen) kanssa ja meillä on kaksi poikaa. Isoisä minusta tuli 2007. Koulutukseltani olen lääkintävahtimestari/sairaankuljettaja, josta tehtävästä jäin eläkkeelle 32 työvuoden jälkeen 2012.

Harrastuksina minulla on hyötyliikunta koti tilallani. Kesäisin maisemat vaihtuvat usein polkupyörällä. Viime vuosina olen tutustunut lasin ihmeelliseen ja värikkääseen maailmaan tiffany-lasitöiden muodossa, johon innostuksen sain Savonlinnan kristillisenopiston taideleiriltä. Sukuseurasta ja sen toiminnasta kiinnostuin setäni Eino Marttisen innostamana. Menneisyys ja sukuni vaiheet kiinnostaa, sillä "joka ei vanhaa tunne, ei uuttakaan ymmärrä".


Sari Myyryläinen, sukuseuran sihteeri


Olen 53-vuotias perheetön rakennusinsinööri. Asun Helsingissä Kulttuuritaloa vastapäätä, sopivan matkan päässä "syntisestä” Kalliosta. Olen asunut muutaman Suomen paikkakunnan lisäksi Brasiliassa, Saksassa, Venäjällä ja Jordaniassa, kaikki töiden vuoksi. Nyt en enää jaksa kiertää maailmaa.

Lähtöisin olen Mikkelin maalaiskunnan Otavan Tokeron kylästä, jossa siis asuttiin, kun synnyin. Sen jälkeen asuimme eri puolilla kuntaa. Kun muutin pääkaupunkiseudulle v.89, koti oli Otavan Akkalan kylässä ja vanhemmat eronneet.
Minulla on kaksi siskoa ja veli, kaikki nuorempia kuin minä. Heillä kaikilla on vähintään kaksi lasta, ja toisella siskolla jo pari lapsenlasta. Olemme äidin puolelta Kangasniemen Marttisia, mutten muista tunteneeni yhtään Marttista ennen sukuseuraan liittymistä. Äiti alkoi joskus 90-luvulla aikansa kuluksi tutkia omaa sukupuutaan, kun se oli niin helppoa Mikkelissä ja kiinnosti mitä kamalaa ”se yksi täti oli tehnyt”. Sitten aikoi jatkaa meidän isän puolen tutkimista, mutta se kiellettiin jyrkin sanakääntein eli siellä olisi jotain herkullista odottamassa.

Harrastan yhdistystoiminnan lisäksi kulttuuria ja liikuntaa, penkkiurheilua ja vapaaehtoistoimintaa. Opiskelen työväenopistossa ranskaa ja käyn kuuntelemassa mielenkiintoisia luentoja. Matkustan keskimäärin kerran kuussa kotimaassa milloin mistäkin syystä ja ulkomailla muutaman kerran vuodessa.


Sirpa Marttinen, rahastonhoitaja
Mika Marttinen, hallituksen jäsen


Olen sukuseuran hallituksen jäsen, Mika Marttinen. Perheeseeni kuuluu vaimoni Sirpa, hallituksen rahastonhoitaja ja kolme lastamme Väinö, Eero ja Elsa.

Synnyinkotini sijaitsee Hirvensalmella Tentunniemellä, siis vanhoilla Marttisten asuinseuduilla. Nykyisin asun Mikkelin kaupungin liepeillä maaseudun rauhassa. Tosin valtatie 5 kulkee ohi kivenheiton päässä.

Harrastuksista pitävät lapset huolen, joten itselleni jää osaksi kuljettajan ja huoltajan tehtävät. Jos aikaa jää, pitää ok-talon ylläpito ja remontointi huolen, ettei tekemisen puute pääse yllättämään. Töissäkin pitäisi ehtiä käymään.

Sukuseurassa olemme olleet jäseninä muutaman vuoden. Hallituksen jäsenyys onkin sitten aivan uutta minulle. En ole aiemmin ollut aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa, mutta eiköhän työ tekijäänsä neuvo.


Kalevi Kataja, hallituksen jäsen, DNA- ja sukututkimus


Olen vuonna 1950 Kuortaneella syntynyt eläkeläinen ja asun vaimoni kanssa Seinäjoella. Neljä lastamme ovat jo maailmalla ja meillä on kuusi lastenlasta. Koulutukseltani olen radioinsinööri ja ammatillinen opettaja. Opiskelin Helsingissä, jonne jäin valmistuttuani vielä kymmeneksi vuodeksi yrityselämän palvelukseen lähinnä teollisuusautomaatioalalla. Muutettuamme takaisin synnyinseuduillemme, toimin 12 vuotta yksinäisyrittäjänä ja 20 vuotta ammatillisena opettajana ja mm. koulutusjohtajana oppilaitoksissa.

En ole löytänyt kirkonkirjoista suoraa yhteyttä Marttisten sukuun, mutta DNA-testien mukaan olen hyvin läheistä sukua yhdistyksen puheenjohtajan kanssa. Isänpuoleiset sukujuureni ovat Lappajärven rannalla Vimpelin Pokelanniemessä, missä savolaiskiila ja ns. rantaruotsalaiset aikoinaan kohtasivat. Esi-isäni Vääräset ovat tulleet Mikkelin Väärälästä Kangasniemen ja Hankasalmen rajalla olevan Väärälän kautta Vimpeliin. Muita savolaisjuuriani ovat Hyytiäiset ja Rautalammin suurpitäjän Poikolaiset, mistä Pokela on saanut nimensä. Lähinnä isäni äidin kautta olen sukua lännestä tulleille Strangeille ja Spangareille. Äitini puolelta olen vahvasti eteläpohjalainen. Hänen vanhempansa ovat Lapualta ja Kuortaneelta. He menivät naimisiin Kanadassa ja muuttivat sieltä Kuortaneelle.

Olen harrastellut sukuni tutkimista tämän vuosituhannen ajan. Ensimmäisen DNA-testin tilasin vuoden 2012 alussa. Nyt testejä on tehty 13. Pidän DNA-testejä oivallisena apuna sukulaisten selvittämisessä ja kiehtovana harrastuksena. Alalla tapahtuu koko ajan uusia asioita, ja menetelmät kehittävät jatkuvasti tarkemmiksi ja edullisemmiksi. Suomalaiset ovat innostuneet DNA-testauksista enemmän kuin useimmat muut. Suomi-DNA -projektissa on tällä hetkellä mukana jo lähes 15.000 DNA-testattua henkilöä, kun luku vielä muutamia vuosia sitten oli alle 5.000.

DNA- ja sukututkailun lisäksi harrastan matkustelua vaimoni kanssa, moottori- ja sähkömopopyöräilyä, touhuamista lastenlasten kanssa sekä uusimpana villityksenä 3D-tulostusta.


Pentti Marttiin, hallituksen jäsen


Olen syntynyt Pieksämäellä. Isäni puolelta olen Haukivuoren Marttiineja (sukuhaara Kangasniemen Marttisista) ja äitini puolelta Raudun Nahkureita. Perheeseeni kuuluu avovaimo Tiina ja Elmeri-kissa. Sisaruksia minulla ei ole.
Koulutukseltani olen kauppatieteiden tohtori. Työurani alkoi tutkijana Jyväskylän yliopistossa. Väiteltyäni tietojärjestelmätieteestä siirryin Nokian palvelukseen. Viimeisen 20 vuoden aikana olen ollut asiantuntijatehtävissä Nokian eri yksiköissä sekä intialaisen alihankkijan palveluksessa. Tutkijaurakaan ei päässyt unohtumaan; sain 2000-luvun puolessa välissä dosentuurin Helsingin kauppakorkeakoulusta (nykyisin Aalto yliopiston kauppakorkeakoulu), jossa pidin luentoja mm. projektien hallinnasta.

Sukututkimukseen perehdyin 1990-luvulla Jyväskylän työväenopiston kursseilla. Tuolloin aloin rakentaa Marttiinien sukupuuta ja palasin aiheeseen muutama vuosi sitten löydettyäni Marttisten sukukirjat. Nimimutaatio on suhteellisen harvinainen; nykyisenä nimenä Marttiin on väestörekisterin tilastojen pohjalta 51 henkilöllä; entiset nimet ja kuolleet mukaan laskien 113 henkilöllä. Voin todeta noin 80% Suomen Marttiineista kuuluvan (ja kuuluneen) haukivuorelaiseen sukuuni.
Harrastan tasapuolisesti liikuntaa ja kulttuuria. Salibandya (sählyä) olen pelannut viimeiset 30 vuotta. Aktiivisena Pokemon Go harrastajana juoksen nykyään myös pikseliotusten perässä. Kulttuuripuolelta voisi mainita kiinnostus elokuvan ja musiikin historiaan; nuoruuteen kuuluivat lukuisat elokuvakerhot. Kiertelen edelleen säännöllisesti levydivareissa ja käyn klubikeikoilla (rock, jazz, blues, maailmanmusiikki, nykymusiikki).

Sami Marttinen, hallituksen varajäsen


Liisa Tapola, hallituksen varajäsen