<span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space">k</span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span>

Sukuseuran hallitus toimintakaudella 2022-2023


Nimi
Osoite
Puhelin
Sähköposti
Puheenjohtaja
Jouko Marttinen
Autiosuontie 22,
41160 Tikkakoski
040-5946374 jouko.marttinen(at)luukku.com
Varapuheenjohtaja
Pentti Marttiin
Auratie 18, 40520 Jyväskylä 050-4836645 pentti.marttiin(at)gmail.com
Sihteeri/Rahastonhoitaja
Jyrki Aaltonen
Heinola 040-8172018 marttistensukuseura(at)gmail.com

Jäsen
Pentti Marttinen
Toivakka

Jäsen
Salli Marttinen
Toivakka

Jäsen
Liisa Tapola
Kouvola

Jäsen
Keijo Marttinen
Joutseno


Varajäsen
Ari Ojanen
Helsinki


Varajäsen
Sami Marttinen
Heinola


Tuotemyynti
(Jouko Marttinen)

040-5946374
marttistensukuseura(at)gmail.com


Jouko Kalervo Marttinen, hallituksen puheenjohtaja

Olen syntynyt Kangasnimellä ja siis sukujuuriltani Kangasniemen Marttisia. Isoisäni isä oli Tobias Marttinen Kangasniemen Kutemajärveltä. Juuriltani olen maalaistalon poika, joka rakennemuutoksen seurauksena on kulkeutunut alkuperäisen leivän lähteiltä nykyteknologian pariin.

Olen koulutukseltani tietoliikenneinsinööri ja työskentelin yli 40 vuotisen uran puolustusvoimissa ilmavalvontajärjestelmien ja niiden hankintaprojektien parissa. Nyt vietän eläkevuosia 2019 lokakuusta alkaen ja näin ollen aikaa erilaiseen puuhasteluun on hieman eri tavalla kuin työaikana. Asumme omakotitalossa Tikkakoskella Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi jo aikuistunutta poikaamme.

Harrastuksista voisi mainita nykyisin pääasiassa mökkeily Kangasniemellä, jossa viime vuosisadan alun aikaisessa "mummonmökissä" ja sen maatilan pihapiirissä riittää maanläheistä käsillä tekemistä jatkuvasti. Viimeisimpänä nyt 2000-luvulla virisi pienoinen kiinnostus tähän sukuseuratoimintaan. Myös matkustelu kuuluu ehdottomiin harrastuksiin, erityisesti matkat Karjalaan sekä sukukansojen kulttuuriin tutustumisen että sotahistorian ympärillä.

Olen myös aina ollut intohimoinen lukija, lähinnä kevyempää romaanikirjallisuutta ja sotahistoriaa.

Pentti Marttiin, hallituksen varapuheenjohtaja

Olen syntynyt Pieksämäellä. Isäni puolelta olen Haukivuoren Marttiineja (sukuhaara Vuojalahden Marttisista) ja äitini puolelta Raudun Nahkureita. Koulutukseltani olen kauppatieteiden tohtori. Työurani alkoi tutkijana Jyväskylän yliopistossa. Väiteltyäni tietojärjestelmätieteestä siirryin 20 vuodeksi Nokian ja Nokian alihankkijoiden palvelukseen. Syksyllä 2019 palasin takaisin Jyväskylän yliopistoon, missä toimin nyt yliopistonlehtorina.


Sukututkimukseen perehdyin 1990-luvulla Jyväskylän työväenopiston kursseilla. Tuolloin aloin rakentaa Marttiinien sukupuuta ja palasin aiheeseen muutama vuosi sitten löydettyäni Marttisten sukukirjat. "Savolaisviännös" Marttiin on haukivuorelaista perua. Nykyisenä nimenä se on väestörekisterin mukaan 51 henkilöllä, ja ainakin 80% heistä kuuluu sukuhaaraani. Nykyisin olen perehtynyt DNA-tutkimukseen ja olen aktiivisesti Marttisten DNA-toiminnassa mukana.


Harrastan tasapuolisesti liikuntaa ja kulttuuria. Salibandya (sählyä) olen pelannut viimeiset 30 vuotta. Aktiivisena Pokemon Go harrastajana juoksen nykyään myös pikseliotusten perässä. Kulttuuripuolelta voisi mainita kiinnostus elokuvan ja musiikin historiaan; nuoruuteen kuuluivat lukuisat elokuvakerhot. Kiertelen edelleen säännöllisesti levydivareissa ja käyn klubikeikoilla (rock, jazz, blues, maailmanmusiikki, nykymusiikki).

Jyrki Aaltonen, sihteeri ja rahastonhoitaja

Olen syntyään lahtelainen mutta nykyään asun Heinolassa. Koulutukseltani olen laskenta yo-merkonomi sekä tietojenkäsittelyä pääaineena lukenut Filosofian Maisteri. Sukuseuran osalta vanhempani olivat aktiivisia sukupäivillä kävijöitä, ja heidän kauttaan tulin myös seuran jäseneksi. Äidin puolelta isoäitini Lyyli oli omaan sukuaan Marttinen, ja sitä kautta olen suvun jäsen. Nykyiseen hallitustehtävään houkutteli aikoinaan opiskelukaverina ollut Meritähden Katja.

Olen toiminut useissa kymmenissä luottamustehtävissä, joista suurimman osan golfin saralla. Toimin vieläkin Vierumäen Golfseurassa sihteerinä ja rahastonhoitajana sekä useassa seurantoimikunnassa. Aiemmin olin 5 vuotta seuran puheenjohtaja sekä myös Suomen Golfliitonhallituksen jäsenkin. Pelaan aktiivisesti golfia noin 80-100 kierrosta vuosittain sekä toiminaluetuomarina kilpailuissa. Olen myös valmentanut nuoria golfin aloittelijoita ja nykyäänharrastuksena muutamaa vanhempaa golfaria.


Pentti Jaakko Juhani Marttinen, hallituksen jäsen


Olen syntynyt Toivakan Marttilassa ja siis aito "kotivalmiste". Vanhempieni lisäksi minulla on kolme siskoa. Esivanhemmat ovat Kangasniemen Salmenkylän Marttisia. Isoisäni Aati Marttinen perheineen muutti Toivakkaan 30-luvulla.

Olen avioliitossa Kangasniemellä syntyneen Sallin (os. Hokkanen) kanssa ja meillä on kaksi poikaa. Isoisä minusta tuli 2007. Koulutukseltani olen lääkintävahtimestari/ sairaankuljettaja, josta tehtävästä jäin eläkkeelle 32 työvuoden jälkeen 2012.

Harrastuksina minulla on hyötyliikunta koti tilallani. Kesäisin maisemat vaihtuvat usein polkupyörällä. Viime vuosina olen tutustunut lasin ihmeelliseen ja värikkääseen maailmaan tiffany-lasitöiden muodossa, johon innostuksen sain Savonlinnan kristillisenopiston taideleiriltä. Sukuseurasta ja sen toiminnasta kiinnostuin setäni Eino Marttisen innostamana. Menneisyys ja sukuni vaiheet kiinnostaa, sillä "joka ei vanhaa tunne, ei uuttakaan ymmärrä".


Salli Salme Sinikka Marttinen os. Hokkanen, hallituksen jäsen


Olen syntynyt Kangasniemellä 29.3.1954 kahdeksan lapsiseen perheeseen ja olen katraan toiseksi nuorin. Keski-koulun kävin Kangasniemellä ja hoitajaksi valmistuin Mikkelin sairaanhoito-oppilaitoksesta jouluna 1977. Sitä ennen työskentelin sairaala-apulaisena Kangasniemen vanhainkodilla kolmisen vuotta. Hoito-alalla tuli työskenneltyä n.47v esim. Keuruun-Multian kuntayhtymän sairaalassa, Lievestuoreella vastaanotolla, Kyllön terveyskeskuksessa ja Toivakan palvelukeskuksessa. Äitiyslomalla tein joitakin keikkoja Keskus-sairaalassa. Eläkkeelle jäin helmikuussa 2018. Sen jälkeen tein keikkoja Toivakan palvelukeskuksessa ja Hoivakoti Esperissä jossa lopetin tammikuussa 2021.

Perheeseeni kuuluu mieheni Pentti ja pojat Erik synt.1982 ja Arto synt.1984 sekä kolme lastenlasta.

Pidän kovasti tansimisesta ja siksi harrastuksiini on kuulunut kansantanssit, itämainen tanssi ja flamengo. Lisäksi olen käynyt ratsastustunneilla ja haitarin soittoa harjoittelin kolmisen vuotta.

Rakkain harrastukseni on teatteri.Olin kesäteatterissa mukana 22 kesää peräkkäin ja nyt olen mukana Lievestuoreen näytelmäryhmässä.


Liisa Tapola, hallituksen jäsen

Olen vuosimallia 1949. Syntynyt Iitissä. Minulla on maatalousalan koulutus, mutta kuten nykyisin on, ihminen joutuu työuransa aikana vaihtamaan alaa keskimäärin kolme kertaa. Niin minäkin, eläkkeelle jäin 68 vuotiaana.

Olen äitini puolelta Marttisia, tarkemmin Hirvensalmen haarasta. Äidin isä oli räätäli August Marttinen Hirvensalmen Tuukkalan kylästä. Hän asui Mainiemessä. Siellä on nykyisinkin Räätälintie. Lapsia minulla on kolme, kaksi tyttöä ja poika. Mummi olen neljälle lapselle.

Olen ollut mukana sukuseurassa noin kaksikymmentä vuotta. Sinä aikana on tullut käytyä sellaisissakin paikoissa, mihin ei olisi muuten varmaan tullut lähdettyä. Se on ollut antoisaa ja hauskaa. Toivoisin todellakin, että useampi Marttinen löytäisi tien sukuseuraan. Sen puitteissa saa tutustua positiivisiin ja monipuolisesti aktiivisiin ihmisiin.

Harrastan liikuntaa aina vuoden aikojen mukaan. Henkisen puolen harrastuksia ovat kansalaisopiston kurssit. Kangaspuutkin ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella.

Keijo Marttinen, hallituksen jäsen

Olen kotoisin Ruokolahdelta, pikkutilan poika, jossa kasvoin lapsuuteni ja nuoruuteni. Minulla on sisko ja veli. Joutsenoon muutin kun vaimoni Eijan kanssa aloimme elää yhteistä elämää. Meillä on kaksi tytärtä. Koulutukseltani olen metallimies Ovakon Imatran terästehtaan
ammattikoulusta. Vuorotyö tehtaalla ei kuitenkaan silloin kiinnostanut, ja koulusta valmistuttuani pääsin töihin Imatran Posti-ja lennätinlaitokselle puhelinasentajaksi. Siellä olin töissä 23 vuotta. Digitalisaation myötä alan työt vähenivät ja kouluttauduin linja-auton
kuljettajaksi. Kuljettajan töitä tein Lappeenrannassa 20 vuotta josta jäin eläkkeelle 2018 elokuussa. Harrastan liikuntaa ja ulkoilua sekä vapakalastusta. Puolimaratoneja olen juossut viimevuosina 1-2 kertaa vuodessa. Juureni ovat Hirvensalmen Vahvamäessä, jossa esi-isät ovat olleet torppareina. Isoisäni Kustaa muutti Lappeelle (Lappeenranta) 1899
josta jatkoi Ruokolahdelle.

Sami Marttinen, hallituksen varajäsen

Ari Ojanen, hallituksen varajäsen