Sukuseuran hallitus toimintakaudella 2016-2017

Nimi Osoite Puhelin Sähköposti
Puheenjohtaja
Jouko Marttinen
Autiosuontie 22
41160 Tikkakoski
040-5946374 jouko.marttinen(at)luukku.com
Varapuheenjohtaja
Pentti Marttinen
Tauluntie 700,
41410 Kankainen
0400-413 480 marttisenpentti(at)gmail.com
Sihteeri
Sirpa Marttinen


marttistensukuseura(at)gmail.com
Jäsen
Risto Marttinen

HelsinkiJäsen (tuotteet)
Helga Ylönen

Suonenjoki
040 5899907
ylonenhelga(at)gmail.com
Jäsen (sukututkimus)
Pekka Haikkala


Ylöjärvi

050 - 4093838

Jäsen
Sami Marttinen

Järvenpää

Jäsen
Mika Marttinen
Mikkeli

Varajäsen
Liisa Tapola
Kouvola


Varajäsen
Sami Marttinen

Järvenpää

Jouko Kalervo Marttinen, hallituksen puheenjohtajaOlen syntynyt Kangasnimellä ja siis sukujuuriltani Kangasniemen Marttisia.
Isoisäni isä oli Tobias Marttinen Kangasniemen Kutemajärveltä. Juuriltani olen
maalaistalon poika, joka rakennemuutoksen seurauksena on kulkeutunut
alkuperäisen leivän lähteiltä nykyteknologian pariin.


Olen koulutukseltani tietoliikenneinsinööri ja työskentelen erikoisupseerina puolustusvoimien logistiikkalaitoksella ilmavoimien järjestelmien parissa. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi poikaa ja asumme Jyväskylän lähistöllä Tikkakoskella. Pojat ovat jo kovaa vauhtia itsenäistymässä vaikkakin opiskelevat molemmat edelleen Jyväskylässä. Harrastuksista voisi mainita nykyisin pääasiassa mökkeily Kangasniemellä, jossa viime vuosisadan alun aikaisessa "mummonmökissä" ja sen maatilan pihapiirissä riittää maanläheistä käsillä tekemistä jatkuvasti. Viimeisimpänä nyt 2000-luvulla virisi pienoinen kiinnostus tähän sukuseuratoimintaan. Olen myös aina ollut intohimoinen lukija, lähinnä kevyempää romaanikirjallisuutta ja sotahistoriaa.


Pentti Jaakko Juhani Marttinen, Varapuheenjohtaja ,Olen syntynyt Toivakan Marttilassa ja siis aito "kotivalmiste". Vanhempieni lisäksi minulla on kolme siskoa. Esivanhemmat ovat Kangasniemen Salmenkylän Marttisia. Isoisäni Aati
Marttinen perheineen muutti Toivakkaan 30-luvulla.

Olen avioliitossa Kangasniemellä syntyneen Sallin (os. Hokkanen) kanssa ja meillä on kaksi poikaa. Isoisä minusta tuli 2007. Koulutukseltani olen lääkintävahtimestari/sairaankuljettaja, josta tehtävästä jäin eläkkeelle 32 työvuoden jälkeen 2012. Harrastuksina minulla on hyötyliikunta koti tilallani. Kesäisin maisemat vaihtuvat usein polkupyörällä. Viime vuosina olen tutustunut lasin ihmeelliseen ja värikkääseen maailmaan tiffany-lasitöiden muodossa, johon innostuksen sain Savonlinnan kristillisenopiston taideleiriltä. Sukuseurasta ja sen toiminnasta
kiinnostuin setäni Eino Marttisen innostamana. Menneisyys ja sukuni vaiheet kiinnostaa, sillä "joka ei vanhaa tunne, ei uuttakaan ymmärrä."


Sirpa Marttinen, sukuseuran sihteeri ja rahastonhoitaja

Risto Marttinen, hallituksen jäsen

Kesän 2014 vuosikokouksesta alkoi minulla kolmas puheenjohtajakausi. Sukuseurassa olen ollut mukana vaimoni Tuulan kanssa jo parikymmentä vuotta. Ennen puheenjohtajuutta olin tilintarkastajana vuosina 2004-2009. Toimintaan minut sai innostumaan isäni, joka selvitti sukujuuriamme 1600-luvun alkuun. Jäljet johti selvityksessä Kangasniemelle. Itse olen paljasjalkainen "stadilainen" ja asumme omakotitalossa Helsingin Laajasalossa. Meillä on kaksi poikaa ja viisi lastenlasta, neljä tyttöä sekä poika. Nyt lapsenlapsista vanhin tytöistä on päässyt ripille ja poika nuorimpana on täyttänyt kaksi vuotta. Eläkeläisenä on aikaa käydä Lapissa vaeltamassa ja hiihtämässä. Harrastuksina on veneily, kalastus ja metsästys. Liikuntaa saamme kahdesti viikossa seniorijumpassa sekä uinnissa ja kävelyretkillä.


Helga Ylönen ent. Laitinen os. Marttinen, hallituksen jäsen

Olen syntynyt Kangasniemen Kutemajärvellä vanhempieni Vilho ja Hilja Marttisen esikoisena isäni kotitaloon Hiidenniemelle. Minulla on sisar ja veli, jotka molemmat asuvat Kuopiossa.
Isäni isä oli Albin Marttinen Vihavelta ja hänen puolisonsa Siiri os. Hokkanen. He asuivat Siiri Marttisen kotitaloa Hiidenniemellä.
Ensimmäisenä avioliitostani minulla on yksi poika ja hänellä on kolme pientä tytärtä, joten mummolle riittää töitä. Poikani perhe asuu Suonenjoella.
Olen naimisissa Arvo Ylösen kanssa ja asun Suonenjoella Suontee järven rannalla mieheni kotitilan maisemissa.
Olen harrastanut kunnallispolitiikkaa yli 30 vuotta, mutta viime vaaleissa en enää lähtenyt ehdokkaaksi, mutta silti jäi vielä vähän jotain tehtäviä.
Harrastan kaikkea vanhan tutkimista, olen ollut nyt 2000 luvulla Suonenjoki-Seuran puheenjohtajana ja olemme tehneet puheenjohtajakaudellani kaksi kirjaa, joissa olemme keränneet vanhaa tietoa kansien väliin. Kirjat kertovat vanhoille tuttuja asioita, mutta nuorille sukupolville jää jotakin" käteen" vanhoista ajoista. Harrastan myös käsitöitä, etenkin kutominen ja tilkkutyöt ovat minun juttuja.
Olen koulutukseltani merkonomi ja olen ollut nyt 37 vuotta samassa työpaikassa, tehtävät ovat vaihtuneet vuosien myötä, mutta viimeiset 22 vuotta olen ollut ulosotossa, kihlakunnanulosottomiehenä ja tällä hetkellä olen osa-aikaeläkkeellä.

Pekka Olavi Haikkala, Hallituksen jäsen

Olen syntyisin Ylöjärveltä ja asun jälleen tänäkin päivänä vaimoni kera täällä Ylöjärven puutarhakaupungin upeassa Siivikkalan kylässä aivan Tampereen rajan tuntumassa. Valmistuin paperi-insinööriksi Tampereen Teknisestä opistosta vuonna 1973 ja toimin sen jälkeen 30 vuotta Tampellassa Tampereella massankäsittelylaitteiden tutkimus-, kehitys, ja myyntitehtävissä. Näistä vuosista asuin neljä vuotta Yhdysvalloissa ja vajaan vuoden Ruotsissa. Jäätyäni eläkeputkeen 2004 kiinnostuin sukututkimuksesta ja aloin tutkia myös omien sukujeni alkulähteitä.

Yllättäen havaitsin olevani Petäjäveden Marttisia ja vieläpä 18. sukupolvessa. Onnistuinkin jäljittämään juureni aina Heikki Marttiseen asti, joka oli Petäjäveden silloisten erämaiden ensimmäisiä uudisraivaajia vuonna 1565. Juuri teetetyn Marttisten suppean DNA-tutkimuksen mukaan hän on ollut lähtöisin Hirvisalmen sukuhaarasta. Olen nykyään kova lukemaan kaikenlaista kirjallisuutta ja kirjoittelen vähän itsekin mm. lehtien mielipidesivuille, jos aikaa jää arjen pyörityksestä.

Mika Marttinen, hallituksen jäsen

Olen sukuseuran hallituksen uusi jäsen, Mika Marttinen. Perheeseeni kuuluu vaimoni Sirpa, hallituksen uusi varajäsen ja kolme lastamme Väinö, Eero ja Elsa.
Synnyinkotini sijaitsee Hirvensalmella Tentunniemellä, siis vanhoilla Marttisten asuinseuduilla. Nykyisin asun Mikkelin kaupungin liepeillä maaseudun rauhassa. Tosin valtatie 5 kulkee ohi kivenheiton päässä.
Harrastuksista pitävät lapset huolen, joten itselleni jää osaksi kuljettajan ja huoltajan tehtävät. Jos aikaa jää, pitää ok-talon ylläpito ja remontointi huolen, ettei tekemisen puute pääse yllättämään. Töissäkin pitäisi ehtiä käymään.
Sukuseurassa olemme olleet jäseninä muutaman vuoden. Hallituksen jäsenyys onkin sitten aivan uutta minulle. En ole aiemmin ollut aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa, mutta eiköhän työ tekijäänsä neuvo.
Hyvää kesän jatkoa kaikille ja tapaamisiin seuran toiminnan merkeissä.


Sami Marttinen, hallituksen varajäsen

Liisa Tapola, hallituksen varajäsen