<span class="redactor-invisible-space">k</span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span>

Sukuseuran hallitus toimintakaudella 2020-2021


Nimi
Osoite
Puhelin
Sähköposti
Puheenjohtaja
Jouko Marttinen
Autiosuontie 22
41160 Tikkakoski
040-5946374 jouko.marttinen(at)luukku.com
Varapuheenjohtaja
Pentti Marttinen
Tauluntie 700,
41410 Kankainen
0400-413480
marttisenpentti(at)gmail.com
Sihteeri/Rahastonhoitaja
Katja Meritähti
Lahti 0400-717068 marttistensukuseura(at)gmail.com

Jäsen
Sirpa Marttinen
Hirvensalmi

Jäsen
Mika Marttinen
Hirvensalmi

Jäsen
Pentti Marttiin
Jyväskylä

Jäsen
Liisa Tapola
Kouvola


Varajäsen
Keijo Marttinen
Joutseno


Varajäsen
Sami Marttinen
Heinola


Tuotemyynti
Helga Ylönen
Toimenkatu 4
77600 Suonenjoki
040-5899907 ylonenhelga(at)gmail.com


Jouko Kalervo Marttinen, hallituksen puheenjohtaja

Olen syntynyt Kangasnimellä ja siis sukujuuriltani Kangasniemen Marttisia. Isoisäni isä oli Tobias Marttinen Kangasniemen Kutemajärveltä. Juuriltani olen maalaistalon poika, joka rakennemuutoksen seurauksena on kulkeutunut alkuperäisen leivän lähteiltä nykyteknologian pariin.

Olen koulutukseltani tietoliikenneinsinööri ja työskentelin yli 40 vuotisen uran puolustusvoimissa ilmavalvontajärjestelmien ja niiden hankintaprojektien parissa. Nyt vietän eläkevuosia 2019 lokakuusta alkaen ja näin ollen aikaa erilaiseen puuhasteluun on hieman eri tavalla kuin työaikana. Asumme omakotitalossa Tikkakoskella Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi jo aikuistunutta poikaamme.

Harrastuksista voisi mainita nykyisin pääasiassa mökkeily Kangasniemellä, jossa viime vuosisadan alun aikaisessa "mummonmökissä" ja sen maatilan pihapiirissä riittää maanläheistä käsillä tekemistä jatkuvasti. Viimeisimpänä nyt 2000-luvulla virisi pienoinen kiinnostus tähän sukuseuratoimintaan. Myös matkustelu kuuluu ehdottomiin harrastuksiin, erityisesti matkat Karjalaan sekä sukukansojen kulttuuriin tutustumisen että sotahistorian ympärillä.

Olen myös aina ollut intohimoinen lukija, lähinnä kevyempää romaanikirjallisuutta ja sotahistoriaa.


Pentti Jaakko Juhani Marttinen, varapuheenjohtaja

Olen syntynyt Toivakan Marttilassa ja siis aito "kotivalmiste". Vanhempieni lisäksi minulla on kolme siskoa. Esivanhemmat ovat Kangasniemen Salmenkylän Marttisia. Isoisäni Aati Marttinen perheineen muutti Toivakkaan 30-luvulla.

Olen avioliitossa Kangasniemellä syntyneen Sallin (os. Hokkanen) kanssa ja meillä on kaksi poikaa. Isoisä minusta tuli 2007. Koulutukseltani olen lääkintävahtimestari/ sairaankuljettaja, josta tehtävästä jäin eläkkeelle 32 työvuoden jälkeen 2012.

Harrastuksina minulla on hyötyliikunta koti tilallani. Kesäisin maisemat vaihtuvat usein polkupyörällä. Viime vuosina olen tutustunut lasin ihmeelliseen ja värikkääseen maailmaan tiffany-lasitöiden muodossa, johon innostuksen sain Savonlinnan kristillisenopiston taideleiriltä. Sukuseurasta ja sen toiminnasta kiinnostuin setäni Eino Marttisen innostamana. Menneisyys ja sukuni vaiheet kiinnostaa, sillä "joka ei vanhaa tunne, ei uuttakaan ymmärrä".

Katja Meritähti, sihteeri ja rahastonhoitaja

Olen Katja Meritähti, o.s. Marttinen Lahdesta. Perheeseeni kuuluvat mies, kaksi jo melkein aikuista tytärtä, koira ja kilpikonna. Toimin yrittäjänä terveydenhuollon ja liikunnan parissa. Sukujuureni tulevat isäni isän puolelta Kangasniemen Läsäkoskelta. Isäni äidin puolelta juureni ovat Karjalassa, Uudellakirkolla. Äitini puolelta olen sekoitus Lahtelaista ja Rautalammilaista. Puheliaisuudesta ja vilkkaudesta päätellen karjalaiset geenit ovat ehkä vieneet voiton.

Harrastan mm. kirjoittamista ja sen opiskelua avoimessa yliopistossa. Ensikosketukseni sukuseuraan tapahtui vuonna 1997, kun Yhdysvaltoihin matkatessani kuulin, että ”Marttisten toiminta” yltää sinne asti. Kävimme mieheni kanssa Philadelphiassa ihmettelemässä ja valtavalla ylpeydellä ihastelemassa USA:n Itsenäisyysjulistusta. Syksystä 2020 alkaen yritän luotsata suvun asioita sihteerinä ja rahastonhoitajana.


Mika Marttinen, hallituksen jäsen

Sirpa Marttinen, hallituksen jäsen


Olen sukuseuran hallituksen jäsen, Mika Marttinen. Perheeseeni kuuluu vaimoni Sirpa, hallituksen rahastonhoitaja ja kolme lastamme Väinö, Eero ja Elsa.

Synnyinkotini sijaitsee Hirvensalmella Tentunniemellä, siis vanhoilla Marttisten asuinseuduilla. Nykyisin asun Mikkelin kaupungin liepeillä maaseudun rauhassa. Tosin valtatie 5 kulkee ohi kivenheiton päässä.

Harrastuksista pitävät lapset huolen, joten itselleni jää osaksi kuljettajan ja huoltajan tehtävät. Jos aikaa jää, pitää ok-talon ylläpito ja remontointi huolen, ettei tekemisen puute pääse yllättämään. Töissäkin pitäisi ehtiä käymään.

Sukuseurassa olemme olleet jäseninä muutaman vuoden. Hallituksen jäsenyys onkin sitten aivan uutta minulle. En ole aiemmin ollut aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa, mutta eiköhän työ tekijäänsä neuvo.


Pentti Marttiin, hallituksen jäsen


Olen syntynyt Pieksämäellä. Isäni puolelta olen Haukivuoren Marttiineja (sukuhaara Vuojalahden Marttisista) ja äitini puolelta Raudun Nahkureita. Koulutukseltani olen kauppatieteiden tohtori. Työurani alkoi tutkijana Jyväskylän yliopistossa. Väiteltyäni tietojärjestelmätieteestä siirryin 20 vuodeksi Nokian ja Nokian alihankkijoiden palvelukseen. Syksyllä 2019 palasin takaisin Jyväskylän yliopistoon, missä toimin nyt yliopistonlehtorina.

Sukututkimukseen perehdyin 1990-luvulla Jyväskylän työväenopiston kursseilla. Tuolloin aloin rakentaa Marttiinien sukupuuta ja palasin aiheeseen muutama vuosi sitten löydettyäni Marttisten sukukirjat. "Savolaisviännös" Marttiin on haukivuorelaista perua. Nykyisenä nimenä se on väestörekisterin mukaan 51 henkilöllä, ja ainakin 80% heistä kuuluu sukuhaaraani. Nykyisin olen perehtynyt DNA-tutkimukseen ja olen aktiivisesti Marttisten DNA-toiminnassa mukana.

Harrastan tasapuolisesti liikuntaa ja kulttuuria. Salibandya (sählyä) olen pelannut viimeiset 30 vuotta. Aktiivisena Pokemon Go harrastajana juoksen nykyään myös pikseliotusten perässä. Kulttuuripuolelta voisi mainita kiinnostus elokuvan ja musiikin historiaan; nuoruuteen kuuluivat lukuisat elokuvakerhot. Kiertelen edelleen säännöllisesti levydivareissa ja käyn klubikeikoilla (rock, jazz, blues, maailmanmusiikki, nykymusiikki).

Liisa Tapola, hallituksen jäsen

Olen vuosimallia 1949. Syntynyt Iitissä. Minulla on maatalousalan koulutus, mutta kuten nykyisin on, ihminen joutuu työuransa aikana vaihtamaan alaa keskimäärin kolme kertaa. Niin minäkin, eläkkeelle jäin 68 vuotiaana.

Olen äitini puolelta Marttisia, tarkemmin Hirvensalmen haarasta. Äidin isä oli räätäli August Marttinen Hirvensalmen Tuukkalan kylästä. Hän asui Mainiemessä. Siellä on nykyisinkin Räätälintie. Lapsia minulla on kolme, kaksi tyttöä ja poika. Mummi olen neljälle lapselle.

Olen ollut mukana sukuseurassa noin kaksikymmentä vuotta. Sinä aikana on tullut käytyä sellaisissakin paikoissa, mihin ei olisi muuten varmaan tullut lähdettyä. Se on ollut antoisaa ja hauskaa. Toivoisin todellakin, että useampi Marttinen löytäisi tien sukuseuraan. Sen puitteissa saa tutustua positiivisiin ja monipuolisesti aktiivisiin ihmisiin.

Harrastan liikuntaa aina vuoden aikojen mukaan. Henkisen puolen harrastuksia ovat kansalaisopiston kurssit. Kangaspuutkin ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella.

Sami Marttinen, hallituksen varajäsen


Keijo Marttinen, hallituksen varajäsen