Amerikan matka 17.9 - 26.9.2012

Mortonin jalan jäljillä oli syyskuussa 20 Marttisen suvun jäsentä. Matkamme alkoi Finnairin koneella kohti Amerikkaa ja Kennnedyn kenttää 17.9.2012. Perillä meitä odotti yllätys, pommiuhka koneessa hätkäytti monia meistä, mutta onneksi se ei ollutkaan totta ja saimme jatkaa matkaamme vain pienellä ylimääräisellä ohjelmanumerolla.

Jorma Tiihonen: New York mereltä nähtynä

Jorma Tiihonen: Valkoinen talo

Olimme kolme yötä New Yorkissa,kaksi yötä Philadelphiassa ja kolme yötä Washingtonissa. Matkalla tutustuimme mm. Manhattanin nähtävyyksiin, Mortonin kotitaloon ja hautaan Philadelphiassa sekä Washingtonissa USA:n Kansallisarkistoon, jossa näimme USA:n alkuperäisen itsenäisyysjulistuksen.

Veikko Marttinen: Itsenäisyysjulistuksen allekirjoitustila

Matkaa teimme linja-autolla ja junalla kohteesta toiseen. Matkalaisten mielestä matka oli erittäin onnistunut, olihan meillä mukana erinomainen opas Liisu Mikkonen. Ensi kesänä sukupäivillä on tarkoitus esittää valokuvia ja videoita matkastamme.

"Moni vierashan tuttavaks tulla tais ja se tuttavuus yhäkin jatkua sais, mä uskon että me uudestaan muiston siivillä matkaamme kerrataan."

Helga Ylönen
Matkan kokooja