Sukupäivät kautta aikojen

<span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span><span class="redactor-invisible-space"></span>

Tänne tallennetaan muistot sukupäivistä aikajärjestyksessä, sitä mukaa kuin aineistoa on ennestään ja uutta kertyy.

Marttisten sukupäivä 3.8.2019 Turun linnassa

Vuoden 2019 sukujuhlien pitopaikaksi oli valittu historialinen ja juhlava Turun linna. Turku kaupunkina on eläväinen ja tarjosi oheistapahtumia jo edellisenä iltana paikalle saapuneille. Kesäisestä viikonlopusta pääsi helposti nauttimaan vaikkapa Aurajoen rantaa edestakaisin kävellen. Linnan lähettyvillä olevaa Bore laivaa oli mainostettu ja tässä hostellissa yöpyi useita sukuseuralaisia. Kaiken kaikkiaan Marttisia kokoontui Turkuun 59 henkilöä.

Marttisille oli varattu linnan eteläsali, joka oli muutaman mutkan ja rappusten kapuamisen takana. Samalle päivälle oli linnassa useampia rinnakkaisia tapahtumia kuten hääjuhlia. Linnan henkilökunnan avustuksella kaikki sukuseuralaiset löysivät oikeaan paikkaan perille.

Marttisten sukupäivä alkoi tervetuliaiskahveilla ja hallituksen puheenjohtajan avauspuheella. Tämän jälkeen oli reilun tunnin mittainen linnakierros, joka vietiin läpi kahdessa erässä osaavien oppaiden toimesta. Kuulimme mielenkiintoisia tarinoita vuosisatojen varrelta. Kierroksen jälkeen oli lounas, jonka yhteydessä pidettiin sukupäivän "perinneohjelma" eli arpajaiset. Sukutuotteet olivat myös esillä ja myynnissä. Lounaan päätteeksi oli Kalevi Katajan esitys DNA-tutkimuksesta sukututkimuksen osana. DNA-tutkimukseen perustuvat tuotteet ovat viime aikoina olleet hyvin paljon esillä mainoksissa ja mediassa, joten Kalevin yleistajuinen esitys oli ajankohtainen ja tarpeellinen.

Marttisten sukupäivä 4.8.2018 Syvälahden huvikeskus

Sukupäivää vietettiin maineikkaana tanssipaikkana tunnetussa Syvälahden huvikeskuksessa, erinomaisen kesäisessä säässä elokuun alussa. Loppujen lopuksi saimme kokoon ihan mukavasti sukuseuran jäseniä ja muita sukulaisia, osallistujamäärän kohotessa n. 80 henkeen.

Koska päivän aikataulusta oli taas tullut äärimmäisen tiukka, aloitimme päivän suoraan vuosikokouksella, joka vedettiin ripeästi läpi rutinoituneen puheenjohtajamme Risto Marttisen johdolla. Vuosikokouksessa seuralle valittiin uusi hallitus kuluvalle toimintakaudelle 2018 – 2019. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jouko Marttinen Tikkakoskelta, varapuheenjohtajaksi Pentti Marttinen Toivakasta ja muiksi jäseniksi Sirpa Marttinen ja Mika Marttinen Hirvensalmelta, Kalevi Kataja Seinäjoelta, Sari Myyryläinen Helsingistä ja Pentti Marttiin Helsingistä. Varajäseninä jatkavat Sami Marttinen Järvenpäästä ja Liisa Tapola Kouvolasta.

Vuosikokouksen jälkeen ohjelmassa oli päivän kohokohtana musiikkiteatteri Onnikan esittämä ”Ratkaiseva ääni”, näytelmä Martti Marttisen elämäntarinasta hänen jälkeläiseensä John Mortoniin, joka antoi lopulta ratkaisevan äänen USA:n itsenäistymisjulistukselle 1776.

Näytelmän jälkeen nautimme vielä Kangasniemeläisistä perinneruuista paistettujen muikkujen ja ”tirripaistin” muodossa.

Sukupäivään kuuluvana perinneohjelmana pidettiin toki arpajaiset ja myytiin myös sukutuotteita. Lopuksi muutamat jaksoivat vielä jatkaa iltaa Syvälahden lavan tansseissakin.

Kiitokset päivän osallistujille, osallistujat tekevät loppujen lopuksi tilaisuudesta juhlan. Kuvia tilaisuudesta


Sukupäivä 2017

  • Vuoden 2017 sukupäivänä Marttisten sukuseura valloitti Helsingin ja vietimme sukupäiväämme saaristoristeilyllä Helsingin edustalla.
  • Ilmoituksemme perusteella kaiken kaikkiaan lähes 80 sukuseuralaista kokoontui Helsingin kauppatorin rantaan odottelemaan Emman saapumista 05.08. lauantain aamuna. Edellispäivänä Helsinkiin saavuttaessa vettä tuli vielä niin että näkyvyys moottoritiellä oli lähes nollassa. Meille
    oli kuitenkin siunaantunut aurinkoinen ja lähes pilvetön risteilyaamu.
  • Sukupäivän tapahtumia voi miuistella valokuva-albumin kuvien avulla tästä.

Sukupäivä 2016

  • Seuramme 2016 sukupäivä ja vuosikokous pidettiin Juvan Partalan Kuninkaankartanossa 18.06.2016.
  • Tähän lämminhenkiseen ja kotoiseen tilaisuuteen osallistui 23 sukuseuramme jäsentä.
  • Kuvaus tapahtumasta löytyy kotisivujen valokuva-albumin kommenteista.kommenteista.
Sukupäivä 2015

Sukupäivä ja vuosikokous 2014

Sukupäivä 2013

Sukupäivä ja vuosikokous 2012

Sukupäivä 2011

Sukupäivä ja vuosikokous 2010